Onderhoud Houten Tuinmeubelen

Onderhoud en schoonmaken van houten tuinmeubelen.
Schoonmaken van hout, milieuvriendelijk en makkelijk.

Milieuvriendelijk onderhoud

Gelijk wij uitsluitend onze tuinmeubelen van duurzaam hout maken, houden wij ook van milieuvriendelijk onderhoud van houten tuinmeubelen. Daarom hebben wij zelf  de Bio-Woodcleaner ontwikkeld, gebaseerd op 18 % azijn, enzymen, en een biologisch schoonmaakmiddel met uitvloeier en hechtmiddel.

Ons advies is het hout mooi patina grijs laten worden met behulp van Bio-Woodcleaner, weinig werk en zeer doeltreffend. Als daar met nieuwe houten tuinmeubelen gelijk mee begonnen wordt, is schoonmaken niet meer nodig. Het hout wordt met 2 x per jaar inspuiten van onze biologisch afbreekbare Bio-Woodcleaner prachtig grijs.

Alles is 100 % biologisch afbreekbaar.

Wij produceren houten tuinmeubelen van uitsluitend topkwaliteit, en die moet je niet behandelen met teakolie, beits of sealer.
Dit noemen wij verprutsen van een mooi product. Het hout wordt dan donker, met vieze vlekken en kale plekken.
Het hout mooi patina grijs laten worden, met behulp van onze milieuvriendelijke Bio-Woodcleaner is prachtig.
Dit kost nagenoeg niets, wij leveren dit nagenoeg voor kostprijs.
Wij zeggen, als u dit niet mooi vindt geen houten tuinmeubelen van ons kopen. Als u het hout toch wilt behandelen, met olie of iets anders kunt u beter voor goedkopere houten tuinmeubelen gaan.
Onze houten meubelen gaan moeiteloos tientallen jaren mee, en behoeven geen verdere bescherming.

teak houten tuinbank mooi grijs laten worden

2 opties voor het onderhoud met Bio-Woodcleaner.

  • Twee keer per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner tegen groene aanslag  van algen (+/- 2 minuten werk per meubel)
    Het hout krijgt een mooie grijs patina kleur, verders hoeft u niets te doen.
    Met minimale inzet het hele jaar genieten van uw houten tuinmeubelen.
    De Bio-Woodcleaner moet dan ongeveer 1 op 1 met water verdund worden. Dan heeft u in totaal 10 liter vloeistof. Hiermee kunt u bijvoorbeeld 1 grote tuintafel, 6 tuinstoelen en 1 tuinbank mee inspuiten.
  • de houten tuinmeubelen schoonmaken met Bio-Woodcleaner bij meubelen welke jaren niet onderhouden zijn. Afschrobben met borstel of easy scrub. De houtkleur komt weer terug, en vervolgens twee keer per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner tegen groene aanslag (+/- 2 minuten werk per meubel). Het hout krijgt een mooie grijs patina kleur, verders hoeft u niets te doen.

Met een hogedrukspuit afspuiten raden wij af. Hierdoor beschadigt het hout.
Door de hoge druk, wordt het hout heel ruw. 

Gebruik ook geen teakolie, als het tuinmeubel altijd buiten staat. Dit is niet bij te houden, doordat de olie op den duur niet meer in het hout trekt en het vuil uit de lucht aantrekt. Hierdoor krijg je zwarte vlekken in het hout. Het beste is om het grijs te laten worden, en 2 x per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner. Het hout wordt dan niet groen van algen en krijgt een mooie patina grijze kleur.

Al onze houten tuinmeubelen zijn van dermate kwaliteit, dat ze niet behandeld hoeven te worden met verf, lak of beits. Het hout vergrijsd. Het vergrijzen wordt veroorzaakt door de kalk die door weersinvloeden langzaam uit het hout komt.

Vindt u het vergrijzen van het hout mooi, dan is ons advies; twee keer per jaar het meubel inspuiten met Bio-Woodcleaner. Dit is milieuvriendelijk en heel weinig werk. Dit kan met een gewone plantenspuit (+/- 2 minuten werk per tuinmeubel).
Dan hoeft u ook niet meer schoon te maken, alleen nog vogelpoep verwijderen. Dit bijt namelijk in.
Zo makkelijk kan het onderhoud van houten tuinmeubelen zijn.

Op de foto hieronder ziet u tuinmeubelen die sinds 1989 buiten staan, bij onze showroom.
Wij doen niets meer dan 2 x per jaar inspuiten met Bio-Woodcleaner,
en moet u eens kijken hoe prachtig het er uit ziet.
zo makkelijk is het  onderhoud van hout.
Overigens bewijst deze foto, ook nog wat voor kwaliteit tuinmeubelen wij maken,
na zoveel jaar buiten staan, nog tiptop in orde.
onderhoud van houten tuinmeubelen

Door de Bio-Woodcleaner wordt het hout niet groen en verkleurt naar mooi grijs patina.

Wij gebruiken dit middel al vanaf 1995Vondel-1995

Deze tuinbank wordt ook jaarlijks ingespoten met Bio-Woodcleaner.
Het resultaat spreekt voor zich.

onderhoud van houten tuinbank en andere houten tuinmeubelen

onderhoud van houten tuinmeubelen

Inspuiten met Bio-Woodcleaner.

Het ziet er uit als na een regenbui, na het opdrogen weer de kleur voor het inspuiten. Daarna gaat het eventuele groen van de alg weg, en krijgt het hout een mooie patina grijze kleur. Dit gaat heel geleidelijk in enkele dagen. Als u dit 2 x per jaar doet, in herfst en voorjaar, wordt het hout niet groen en blijft prachtig patina grijs. Zo eenvoudig is het onderhoud van houten tuinmeubelen.

schoonmaken van houten picknicktafels en andere houten tuinmeubelenHouten tuinmeubelen schoonmaken met Bio-Woodcleaner.

Door deze behandeling verwijdert u de groene aanslag van de algen, en de ontstane grijze kleur, en wordt het hout weer als nieuw.
Met 5 liter kunt u bijvoorbeeld 1 tuintafel en 4 tuinstoelen schoonmaken.

Om het schoonmaken nog makkelijker te maken raden wij u de easy-scrub aan. Dit is hele fijne wol van roestvrij staal. Hiermee schrobben met Bio-Woodcleaner maken u het schoonmaken wel heel makkelijk.
De houten tuinmeubelen kleuren dan langzaam weer naar grijs.

Houten tuinmeubelen schoonmaken met onze Bio-Woodcleaner

U kunt de Bio-Woodcleaner bij ons online bestellen, telefonisch of afhalen in onze showroom zodat wij gelijk het geweldige resultaat kunnen tonen. Buiten bij onze showroom staan meubelen, die al meer dan 20 jaar buitenstaan, en 2 x per jaar met Bio-Woodcleaner, ingespoten worden. U zult verstelt staan. En wij overtuigen u dat schoonmaken van houten tuinmeubelen niet meer nodig is. Als u mooi patina grijs hout, wat prachtig schittert in de zon, tenminste mooi vindt. Wel vogelpoep met schoon water en borstel verwijderen, daar dit anders inbijt.

Al onze houten tuinmeubelen worden afgeleverd met een zogenaamde meubelnagel , met de voordelen dat u uw meubel zonder te beschadigen kunt verschuiven, en het hout trekt geen vocht op.
Wij raden u aan deze indien nodig tijdig te vervangen, om beschadiging van het hout te voorkomen. Deze meubelnagels zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt. 

Heeft u nog vragen over het onderhoud van houten tuinmeubelen: u kunt ons altijd bellen of e-mailen voor advies.
Vondel Tuinmeubelen
Krommesteeg 3, 4013 NG Kapel-Avezaath
Gemeente Tiel, Nederland