Muizen in parasol doek

muizen in parasoldoek

 

Heel vervelend als de parasol in de lente tevoorschijn komt en er onaangename verassingen zijn. Zoals bijvoorbeeld muizen vraat in het doek van de parasol. Een vervelend begin van de lente.

Hoe voorkom ik muizen in het parasol doek

Wij verkopen geen parasols, maar krijgen zoals nu in het voorjaar veel vragen over parasols waarvan het doek in de winter aangevreten is door muizen. En dat is zonde natuurlijk, en ook makkelijk te voorkomen.

Een tip om dit te voorkomen geven wij u graag. Zet de parasol in de herfst goed droog ( om schimmel in het doek te voorkomen) rechtop weg, het liefst met hoes. Smeer de onderkant van de paal (ongeveer 15 cm boven de grond), over een lengte van ongeveer 25 cm in met bijvoorbeeld vaseline. De muizen kunnen er dan niet inklimmen. In het voorjaar kun je de vaseline met een poetsdoek verwijderen. Houd er ook rekening mee dat de muizen er ook van bovenaf in kunnen klimmen, als de parasol ergens tegen staat. Daarom kun je de parasol het beste wegzetten met een hoes, of afdekken met stevig plastic.

Komt deze tip te laat voor u, en is het leed al geschied. Informeer dan bij uw leverancier of  men ook alleen een nieuw doek voor de parasol kan bestellen. Een hele nieuwe parasol is dan niet nodig, als het frame nog goed is.

Nogmaals, wij hebben een groot assortiment houten tuinmeubelen, maar verkopen geen parasols. Men kan nu eenmaal niet alles verkopen, maar toch wel een goede tip geven.