muizen in parasol doek

muizen in parasoldoek

 

Heel vervelend als de parasol in de lente tevoorschijn komt en er onaangename verassingen zijn, zoals bijvoorbeeld muizen vraat.

Hoe voorkom ik muizen in het parasol doek

Wij verkopen geen parasols, maar krijgen zoals nu in het voorjaar veel vragen over parasols waarvan het doek in de winter aangevreten is door muizen. Zonde natuurlijk.

Een tip om dit te voorkomen geven wij u graag. Zet de parasol in de herfst droog ( om schimmel te voorkomen) rechtop weg, het liefst met hoes. Smeer de onderkant  van de paal (ongeveer 15 cm boven de grond), over een lengte van 20 cm in met bijvoorbeeld zuurvrije vaseline. De muizen kunnen er niet inklimmen, en in het voorjaar de vaseline met een poetsdoek verwijderen. Houd er ook rekening mee dat de muizen er ook van bovenaf in kunnen klimmen, als de parasol ergens tegen staat. Daarom het beste wegzetten met een hoes, of afdekken met plastic.

Komt deze tip te laat voor u, en is het leed al geschied. Informeer dan bij uw leverancier of  men ook alleen een nieuw doek kan bestellen. Een hele nieuwe parasol is dan niet nodig, als het frame nog goed is.

Nogmaals, wij hebben een groot assortiment houten tuinmeubelen, maar verkopen geen parasols. Men kan nu eenmaal niet alles verkopen, maar toch wel een goede tip geven.